Geplaatst op

Hallo Google, daar ben ik!

‘Hallo Google, ik vraag het niet, ik doe het gewoon. Ik stel mij even voor, want ik zou heel graag in jouw spotlight komen. Ik maak namelijk ontzettend leuke stempels van logo’s en andere creatieve ontwerpen. Daarmee heb ik al heel wat mensen blij mee gemaakt, maar ik zou zo graag een grotere doelgroep bereiken.’

Zo het staat erop. Alle begin is moeilijk, maar aangezien ik binnenkort 40 word, heb ik besloten dat ik niet meer ga afwachten… nee, ik ga DOEN! En daar hoort de start van dit blog ook bij. In 2008 startte ik samen met mijn zus een leuke winkel in Culemborg. Ooit begonnen wij onder de naam Babylol de kinderwinkel en verkochten wij leuke baby- en kinderkleding. Later gingen wij ook serviesgoed en stationary van Blond Amsterdam en Pip Studio verkopen. De naam Babylol dekte niet meer de lading en wij veranderde de naam naar Kriebels lifestyle.

Ilona en Annemiek winkel Culemborg
Uit de oude doos: mijn zus en ik in onze “snoepwinkel”.

Kriebels, je kent ze wel… Kriebels om iets te gaan doen, kriebels als je bijna 40 wordt of kriebels als je verliefd bent. Bij mijn zus en mij zijn het vaak kriebels om iets te ondernemen. Is het niet op een school of bij de voetbalvereniging dan is het wel bij de ondernemersvereniging of bij de Liefsfabriek (de liefsfabriek is mijn lievelingsplek). Je kunt ons het beste omschrijven als “bezige bijen”.

Helaas was het niet zinvol om de deuren van onze winkel open te houden. Eind 2012 hielden wij een grande finale en namen wij afscheid van ons “snoepwinkeltje”. Toch heb ik nooit helemaal afscheid kunnen nemen van Kriebels lifestyle. De webwinkel heb ik altijd behouden en ik ben stempels gaan maken. Eerst maakte ik tekststempels voor eigen gebruik en later ben ik ook stempels in opdracht gaan maken.

En dat is wat ik nu doe! Maar dat moet Google wel weten. Gelukkig kwam ik Gea van Jouw technische coach” tegen. Zij nodigde ondernemers uit voor de “Hallo Google, daar ben ik! challenge”. Een challenge waarbij we een week lang intensief aan de slag gingen om onze vindbaarheid op Google te verbeteren. Het was een week met pittige opdrachten, maar gelukkig mocht ik Gea alles vragen en kreeg ik elke keer weer opnieuw advies. Zo attendeerde Gea mij op het schrijven van een blog. Tsja, dat deed ik nog niet… Tot vandaag! Gea, super bedankt voor je hulp en al je technische tips.

En als ik toch bezig ben, dan wil ik John van “winkeltjes.net” ook even bedanken. Hij installeerde à la minute een plugin en maakte mijn blog-pagina startklaar. Ik besef mij dat hij al 10 jaar lang een vertrouwde online partner is, dat is lang!

Hallo Google, in december word ik dus 40. Je kunt van mij nog heel wat blogs verwachten.